di 16 april 2024

Edegem moet besparen en verkoopt inwoners aan China

BINNENPARKING – Een harde dobber wacht de Antwerpse gemeente Edegem en haar 22.000 inwoners. Het gemeentebestuur, dat volledig bestaat uit N-VA, kondigde eerder aan fors te moeten besparen in de uitgaven. Ondertussen blijken de verregaande afvloeiingen en privatiseringen niet eens voldoende, bevestigt burgemeester Koen Metsu, die ondertussen een deal rond heeft met Chinese investeerders om meteen het hele dorp en “alles wat erin leeft” voor een prijsje over te nemen. “Win-win“, garandeert de 38-jarige handelsingenieur.

“Uiteraard had ook het bestuur dit graag anders gezien”, knikte de nog jonge burgervader vanochtend voor de camera’s van ATV. “Maar we moeten realistisch zijn. Onze inwoners en hun levensstandaard zijn gewoonweg te duur geworden. En dan kan je gaan lopen snoeien en besparen, maar iedereen weet dat dat een doodlopend straatje is vol gezever met de vakbonden en oppositie. Dan verkopen we het boeltje beter ineens aan de hoogste bieder. Wij Vlamingen laten ons immers niet temmen, maar hoogstens verkopen aan de juiste prijs.”

Na onderdeel te hebben uitgemaakt van het aartsbisdom Kamerijk, hertogdom Brabant, de Bourgondische en Habsburgse Nederlanden, Napoleontisch Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden en uiteindelijk de Belgische staat, zullen de Edegemnaars vanaf heden de jure eigendom worden van de Volksrepubliek China. Dat zien ze bij buurgemeente Kontich dan bijvoorbeeld weer helemaal zitten. “Begint al maar goedkope iPhones te maken, Zonneblusserkes“, grapt burgemeester Bart Seldeslachts op Twitter. “We zitten hier bijna zonder. Maar blijft maar schoon aan uw kant. Vol is vol #LOL.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Het zal in Edegem nog niet zo’n vaart lopen als in Hong Kong.
    Aan de ene kant 5,2 miljard aan investeringen in Griekenland, 17 (Centraal en Oost-Europese landen), door +1 China, aan de andere kant de eigen Europese defensie unie onder Frankrijk door Macron geopperd om de groeiende invloed van China te beheersen na uitlatingen over de NAVO door Trump.

Een reactie achterlaten