di 16 april 2024

Jambon: “Cultuursector mag altijd mooie tekening of gedichtje opsturen over hoe ze zich daar voelen”

POLITIEK – Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) reageerde eerder vandaag op het protest binnen de culturele sectoren naar aanleiding van de aangekondigde besparingen en ontkende met klem de aanzwellende kritiek te willen negeren. “Integendeel”, liet de politicus uit Brasschaat optekenen. “Alle boze culturo’s mogen gerust een leuke tekening maken of een tekstje schrijven over hoe ze er zich bij voelen. Ik beloof er zeker eens naar te kijken.”

De grote man van de Vlaamse regering, die ook zelf bevoegd is voor cultuur, hoopt daarmee naar eigen zeggen het hardvochtige en autoritaire imago op te schonen dat hem door critici onterecht wordt opgedrongen. “Kijk, men zegt dat ik geen begrip heb voor kunstenaars en schrijvers en dat soort volk. Of dat mijn partij een kwalijke karikatuur van de hele sector zou ophangen. Daar is niets van aan. Ook verlinkste, subsidievretende marxisten hebben een plaats in onze maatschappij. Ik snap dat jullie expressief zijn en jullie genderneutrale gevoelens en veganistische vibes graag uiten, dus zet liever iets leuks op papier of boetseer thuis iets tofs in plaats van altijd maar te lopen zagen. Mijn kabinetsmedewerkers zullen er de mooiste werkjes uit selecteren en die hang ik tot nader orde boven mijn bureau. En zeg dan nog eens dat ik jullie durf kleineren.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten