za 15 juni 2024

Reiziger merkt na vier uur wachten dat De Lijn staakt

BRAVE BURGERS – Voor Matthieu Swartendaedels leek een zoveelste weekdag als doodnormaal te beginnen. De 21-jarige student zette zich omstreeks acht uur ‘s ochtends aan de vertrouwde halte om van daaruit de bus naar de hogeschool te nemen. Toen die bus tegen de middag nog niet was komen opdagen, maakte de Berchemmenaar zich toch wat zorgen en checkte hij zijn nieuwsapp, om vervolgens te concluderen dat er duchtig gestaakt werd bij het openbaar vervoer. “Goed dat ik het zag, want ik zou het anders niet hebben doorgehad.”

“Normaal heb ik net genoeg tijd voor twee sudoku’s en een latte macchiato,” horen we van Matthieu, die uiteindelijk zijn vader belde en een lift naar de campus kreeg. “Maar nu was ik toch al door een halve puzzelboek en een thermos koffie heen vooraleer ik met mijn verkleumde vingers naar VRT NWS – godzijdank dat ze daar hun naam verkort hebben, trouwens – begon te surfen en zag dat ik er vandaag niet meer op moest rekenen. Tja, ik hoop dat ik het de volgende keer rapper in het snuitje heb.”

Het bestuur van De Lijn verontschuldigt zich nogmaals bij pendelaars voor het ongemak en belooft de kwaliteit van dienstverlening voldoende te blijven saboteren “zodat niemand op de duur nog iets merkt als er massaal gestaakt wordt.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Onduidelijk of de ramen van de bus gedimd zijn voor de privacy.
    Of, er is geanticipeerd op opwarming van de aarde. Het wordt misschien te gevaarlijk in de zon te zitten, hoewel het accent altijd op ‘gezond’ ligt. Het beleid is weliswaar dat de bushokjes transparant zijn, maar dat je in de bus niet goed naar buiten kunt kijken en genieten van het weer of de omgeving; het is altijd duister.

Een reactie achterlaten