wo 12 juni 2024

M HKA stelt wat er overblijft van cultuursubsidies tentoon

STAD – Het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen – of simpelweg M HKA – stelt haar nieuwe collectie van het volgende budgetjaar voor en kiest daarbij voor zowel eenvoud als efficiëntie, klinkt het. Concreet zal het museum geen nieuwe kunstwerken aantrekken, maar simpelweg wat er overblijft van de culturele projectsubsidies tentoonstellen. Er wordt een expositieoppervlakte van drie op zes meter voor vrijgemaakt. “Ruim voldoende”, voorspelt de directie.

“We hebben begrepen dat er weer flink gesnoeid zal worden in dergelijke geldelijke steun voor kunst en cultuur in Vlaanderen”, staat verder op de website te lezen. “We raden jonge, nog relatief onbekende beeldende artiesten dan ook aan er realistisch onder te blijven en gewoon niet meer aan een loopbaan te beginnen. We hebben in elk geval nog een muurtje leegstaan tussen de inkom en de toiletten en zullen wat er van de centen overschiet mooi ophangen. Toegegeven, we hebben hier al zottere dingen laten passeren.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten