zo 25 februari 2024

Vluchtelingen ontroerd door brand asielcentrum: “Duidelijk eerbetoon aan onze ellende”

BINNENPARKING – Het voormalige woonzorgcentrum en toekomstige asielcentrum dat in het Limburgse Bilzen waarschijnlijk in brand werd gestoken wekte niet alleen bezorgdheid en kritiek op, maar verrassend genoeg ook positieve reacties van vluchtelingen zelf. In tegenstelling tot minister Maggie De Block (Open VLD) en burgemeester Johan Sauwens (Trots op Bilzen) zien de reeds voldoende getraumatiseerde nieuwkomers er geen graten in. “Integendeel. Een mooi aandenken en eerbetoon aan de radeloosheid, terreur en ellende waar we thuis voor zijn gaan lopen”, klinkt het.

“Ik moet zeggen dat ik best ontroerd ben”, horen we van Faisal (39) uit het Syrische Aleppo, die al een jaar op een plaats wacht. “Het smeulende dak doet mij echt denken aan de school waarin mijn beide kinderen zaten toen het leger er in 2015 een paar bommen op gooide. We vonden alleen nog maar hun brooddozen terug. Mijn leven was meteen verwoest. This brings me right back, jongens. Well played.”

Ook Aarifa (25), die haar familie verloor tijdens de burgeroorlog in Soedan, ziet een duidelijke knipoog naar haar eigen onmetelijke verdriet. “En dan zeggen dat jullie Europeanen geen empathie tonen tegenover ons. Dit is echt zwaar touché. Ik hoop trouwens dat ze het niet gaan repareren. Ik heb al in jaren niet meer onder een volledig dak geslapen en ik ga me nergens beter thuis voelen dan in een bouwvallige ruïne ergens in een achtergestelde regio. Ik kan niet wachten om erin te trekken. Het is perfect zo.”

Maggie De Block apprecieert de sportieve houding van de wachtende asielzoekers, maar laat desalniettemin weten er vannacht “toch ferm wakker van te zullen liggen” in haar villa in het mooie Merchtem.

Uit respect zetten we hier geen link naar onze webshop. Koop misschien eens een schilderij of steun uw plaatselijke cultuurkring nu het nog fucking kan.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. In ieder geval vordert de impeachment van Donald Trump na het getuigenis van Laura Cooper (assistent aan het ministerie van defensie) dat het Pentagon zich al bezorgd had uitgelaten over uitstel van militaire steun aan Oekraïne.

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: