wo 22 mei 2024

Samson-burgemeester: “Er zijn wijken in Antwerpen waar men nooit van Studio 100 gehoord heeft en dat is walgelijk”

POLITIEK – Televisiepersoonlijkheid, kandidaat-voorzitter van CD&V en burgemeester van Affligem Walter De Donder liet zich in een filmpje op Twitter wel erg afkeurend uit over het gebrek aan integratie in een aantal wijken in het Antwerpse. Zo trok de politicus, bekend van Samson en Gert en Kabouter Plop aan de alarmbel over de keerzijde van het multiculturalisme in de grootstad. “Er zijn daar buurten waar men nooit aan de Studio 100-manie heeft toegegeven en bijgevolg niet weet wie ik ben. Walgelijk en ondenkbaar gewoon”, aldus de christendemocraat.

De 59-jarige politicus vindt het naar eigen zeggen niet kunnen dat de grote partijen er jarenlang gemakshalve vanuit gingen dat nieuwkomers “automatisch zouden toegeven” aan onze westerse waarden en gewoonten, waaronder “het plat commercialiseren van onze kindertijd” en “de seksualisering van zingende tienermeisjes die al lang geen tienermeisjes meer zijn.” De Donder noemt het dan ook geen wonder dat jonge Vlaamse gezinnen zich niet langer thuis voelen in buurten “waar er niet met Bumba-stickers en Mega Mindy-rugzakken naar hun kroost gesmeten wordt en dan ook gewoon liever in Brasschaat gaan wonen.”

Tot slot maakte de burgervader van Affligem de volgende vergelijking om zijn punt sterk te maken: “Ik bekijk het als een logeerkamer. Als een Somalische vluchteling aan mij vraagt of hij kan blijven slapen, is dat prima. Pak desnoods je hebben en houden mee en zelfs je hele gezin. Mij geen probleem. Maar als je dan begint te spekken dat Piet Piraat je doet denken aan de geopolitieke strubbelingen in je thuisland en je de afstandsbediening gaat opeisen om naar al-Jazeera te zappen, moet je niet meer komen aanbellen. Daarbij, de bel is toch kapot. Losers.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. De enige manier om ons allemaal te integreren, het zal wel over de multiculturele samenleving gaan, is net als in Nederland automatische donorregistratie zodat iedereen wat van iedereen krijgt. De voorwaarden zijn er, want iedereen is doodziek. In de beginselen van de Verenigde Naties staat dat iedereen hetzelfde is, huidskleur is geen wezenskenmerk; het gaat om het innerlijk. Gelijk wordt de identiteit van de donor met zijn organen doorgegeven.

Een reactie achterlaten