ma 27 mei 2024

Opluchting na 39 doden in koeltrailer: ‘Gelukkig was het weer niemand zijn schuld’

BUITENPARKING – Hoewel het onderzoek naar de 39 overleden verstekelingen in een koeltrailer afkomstig uit de haven van Zeebrugge nog loopt, lijkt geen van de betrokken partijen zich daar überhaupt aansprakelijk voor te voelen. Een hele opluchting voor zowel de Britse politie als het parket van Brugge. “Bon, dan zal het wel gewoon weer aan niemand liggen”, klinkt het unisono aan beide kanten. “Toch bedankt.”

Zowel de Zeebrugse havendirectie als het bevoegde security-bedrijf C.Ro Ports haalden vrijwel meteen de schouders op toen de 39 onfortuinlijke passagiers in Essex werden aangetroffen. “Ja, je zou inderdaad denken dat als iemand snel even drie dozijn Chinezen in een koelbak gooit, iemand anders dat gezien moet hebben”, kreeg onze reporter in Zeebrugge te horen. “Blijkbaar toch niet dan. Kijk, iedereen weet dat men standaard veel minder controles doet op koeltrailers en dat de plastic zegels waarmee die afgesloten worden makkelijk te manipuleren zijn en opnieuw bevestigd kunnen worden. Wat is de kans dat mensensmokkelaars dan daar uitgerekend misbruik van gaan maken? Het zijn toch kapoenen, hoor.”

Ook in het federaal parlement laaide discussie vandaag hevig op en werd er tussen minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) en voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) aanvankelijk met stevige beschuldigingen geslingerd over wiens beleid tot dit drama heeft kunnen leiden. Toen De Crem de gewezen staatssecretaris verwijtend vroeg: “Waar waart ge?”, diende deze hem echter met een ontwapenende kwinkslag van antwoord:”Ja, Crembo. Duidelijk niet in die koeltrailer, hé!” Dat nam de minister zelf dan weer uiterst sportief op, alvorens knipogend te suggereren dat “we het natuurlijk altijd nog op de sossen kunnen steken.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Westerse landen rekenden al uit dat er het meeste Chinezen zijn bij de interpretatie van het begrip democratie. Zoals de speculant zich van te voren rijk rekent en dan zegt dat hij geld verloren heeft als de winst tegenvalt.

Een reactie achterlaten