za 15 juni 2024

Fenomenaal: Franky kijkt een hele marathon in minder dan twee uur

BRAVE BURGERS – De mensheid blijft haar grenzen verleggen, zo blijkt. Zo slaagde Franky, een alleenstaande man uit Ekeren, er in een volledige marathon – 42 kilometer en 195 meter nota bene – uit te kijken in minder dan twee uur. We troffen Franky aan in zijn living, waar hij vanmorgen de puike kijkprestatie neerzette.

“Ik ben er nog steeds niet goed van”, getuigt de 38-jarige buschauffeur. “Ik had toen ik opstond ook geen idee dat er een veritabele recordpoging van zou komen. En dat zo vroeg op een zaterdag. Maar ik belandde tijdens het zappen in Wenen en was er dus ook gewoon op tijd bij. Maar ja, ik heb dat hele spel dus uitgekeken zonder uit mijn stoel te komen.”

Onze reporter ging tevens langs bij Energy Lab, een begeleidingscentrum voor topatleten, om Franky’s prestatie enigszins te verklaren. “Dit kom je inderdaad niet tegen zonder stevige voorbereiding”, vertelt Mike, personal trainer van dienst. “In deze tijden van verminderde aandacht en concentratie is zelfs een hele voetbalmatch volgen voor de meesten al te veel. Vandaar ook dat velen samen kijken om elkaar gefocust te houden en op voorhand genoeg koffie klaarzetten en nog snel naar het toilet gaan. Maar als je dan hoort dat deze man helemaal alleen een volledige marathon heeft uitgezeten zonder onderbreking of zelfs maar naar zijn telefoon te kijken, dan is dat echt wel een straffe kerel. En dan hebben we het nog niet eens over de tijd. Op 1 uur, 59 minuten en 40 seconden was het klaar. Dat is godverdomme 17 seconden per 100 meter. Bovenmenselijk snel tv-kijken noem ik dat. Chapeau.”

Wanneer we Franky vroegen of hij nog wist wie er exact aan het lopen was, haalde de man wel ietwat verdwaasd de schouders op. “Weet ik veel. Eén of andere Afrikaan zeker? Boeien.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Ik zag pas bij een krantenartikel online dat de leestijd aangegeven werd.
    Hoewel dat van alles kan betekenen, was ik binnen de gestelde tijd klaar.
    Ik weet niet meer waar het over ging.
    Misschien was het gewoon een examen.

Een reactie achterlaten