di 16 april 2024

Turkije dreigt met eigen sancties: ‘We verkopen jullie alleen nog maar kebab als jullie nuchter zijn’

BUITENPARKING – Als de Europese Unie of haar individuele lidstaten beslissen om economische sancties tegen Turkije uit te schrijven, zal dat niet zonder gevolgen blijven. Daarmee waarschuwt president Recep Tayyip Erdogan het Westen om zich niet te moeien met de militaire inval in Noord-Syrië. “En anders geef ik elke kebabzaak op elke straathoek in elke Europese stad het expliciete bevel niemand van jullie nog te serveren als jullie duidelijk gezopen hebben. Eens kijken wie dan het grootste bakkes heeft.”

Prominente diplomaten en politicologen spreken alvast van een meesterzet. “Dit is classic Erdogan,” knikt Hendrik Vos van de Universiteit Gent. “Hij profiteert niet alleen van een verdeeld Europa, maar hij kent onze zwakke plekken ook uiterst goed. En hij heeft natuurlijk een heel arsenaal aan wapens tot zijn beschikking. Denk maar aan döner kebab, köfte of een lekker vettig kapsalon. En ja, zo pak je ons toch maar slim op onze schijnheiligheid. Europa schreeuwt moord en brand bij elke bom die valt, maar om drie uur ‘s nachts met een stuk in je kloten liggen die prioriteiten duidelijk toch elders. Laat ons dus maar voorzichtig reageren.”

De Amerikaanse president Donald Trump liet eerder al weten zijn troepen uit de regio terug te trekken en de Turken zo goed als vrij spel te geven. “Sorry, maar iedereen weet dat de Koerdische keuken ook maar een flauw amalgaam is van omringende culinaire culturen. Bel ons als je iets deftig te vreten hebt.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten