wo 12 juni 2024

Vlaamse regering investeert fors in nieuwe eufemismen voor besparingen

POLITIEK – Wie de nieuwe Vlaamse regering verwijt alleen maar hardvochtige besparingen te lanceren komt wellicht bedrogen uit. Zo stelde minister-president Jan Jambon eerder vandaag een ruim pakket aan investeringen voor, waaronder het opstarten van een werkgroep ‘eufemistisch taalgebruik’ die het harde besparingsdiscours een “stuk frisser en draaglijker” zal moeten laten klinken.

“We hebben gemerkt dat die hele besparingscultuur toch niet zo breed politiek meer gedragen wordt als voorheen gehoopt”, becommentarieerde een serene Jambon het vrijgeven van de begrotingstabellen. “Dus zoals u ziet hebben we al een hoop centen gespendeerd aan het stevig opsmukken van die dreigende taal. Deze regering zal niet zomaar inhakken op onderwijs, kinderbijslag of integratiebeleid. Integendeel, het gaat om verantwoord economiseren, vakkundig ringeloren van het electoraat en stapsgewijs te gronde richten van hun koopkracht. Dat negatieve gedoe moet eruit. Iemand met kanker heeft toch ook maar een uiterst gedreven celdeling?”

Ook kersvers minister voor Financiën Matthias Diependaele (N-VA), net terug van een eufemistische stoomcursus, maakt zich sterk dat de regering er alles aan zal doen het lijden professioneel te maskeren. “Maakt u zich zeker geen illusies. Mensen gaan fucking bloeden en het middenveld kan dik onze rug op. Maar uiteraard niet in die woorden. We gaan vanaf nu alleen nog maar groeipaden milderen, budgetten vereenvoudigen en gradueel de-investeren. En als dat niet pakt, kunnen we altijd nog wat subsidies stroomlijnen, marges optimaliseren en tsjoefen kloten. Dat klinkt toch alweer een pak gezelliger.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten