ma 27 mei 2024

Mensaap leert schrijven en mag meteen bij Doorbraak beginnen

BINNENPARKING – Wetenschappers zijn erin geslaagd om François, een volwassen mannetjesgorilla, functioneel Nederlands te leren schrijven. Het beest van net geen 1,80 meter en 180 kilogram beheerst na jaren training voldoende woordenschat en zinsbouw om zelfstandig prozaïsche stukken te produceren. Hij werd meteen aangenomen bij Doorbraak en zal daar hoofdzakelijk de rubrieken sport en cultuur verzorgen.

“We zijn heel blij met de aanwinst”, glundert hoofdredacteur Pieter Bauwens. “Wie zegt dat een rechtse publicatie geen inclusief beleid kan voeren staat bij dezen mooi voor aap. Wij geloven in faire kansen voor iedereen en discrimineren niet op etniciteit of taxonomische indeling. Alle hominoidea zijn hier in principe welkom. Bon, François heeft uiteraard nog veel te leren, hoor. Hij schrijft bijvoorbeeld uitsluitend nog in hoofdletters, wat gelukkig nog een beetje bij ons doelpubliek aansluit. Maar hij is wel tevreden met een kommetje water en een handvol bananen. Da’s pas een gezonde werkethiek.”

Het verhaal doet een beetje denken aan Marcel, de zilverrug die eerder deze zomer door Vlaams Belang werd aangetrokken om het Human Resources departement te coördineren. ‘We zijn heel tevreden met hem’, getuigt voorzitter Tom Van Grieken na twee maanden. ‘Er zijn wat culturele verschillen, maar uiteindelijk zijn we toch allemaal mensapen, zeker?’

Naar verluidt solliciteerde de geletterde mensaap eerst nog bij zowel Voorpost als Schild & Vrienden, maar werd hij in beide gevallen als “duidelijk overgekwalificeerd” aan de deur gezet. “Trouwens, met al die trollende papegaaien die we op Twitter hebben gezet is het hier toch al een halve volière geworden,” klonk het nog bij S&V.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Vooral omdat Nederlands zo’n moeilijke taal is die enkel voor de intelligentsia te volgen is. Victor Dutroux sprak de taal blijkbaar smetteloos, veel mensen leren de taal om op een hogere rang van evolutie te komen.

Een reactie achterlaten