ma 27 mei 2024

Ecologen begripvol: ‘Na ons gezeur over het regenwoud mag het natuurlijk weer gewoon over wijven gaan’

WETENSCHAP – Meerdere leden van de wereldwijde milieukundige gemeenschap sturen een collectieve open brief de wereld in waarin ze zich eerst en vooral verontschuldigen voor “de onnodig lange aandacht” die eerder gevraagd werd voor de toestand van het Amazonewoud. In dezelfde adem drukken de vooraanstaande ecologen hun begrip uit voor de plotse belangstelling die de mainstream media tonen voor het gekibbel tussen Braziliaans president Jair Bolsonaro en zijn Franse tegenhanger Emmanuel Macron over het fysieke voorkomen van hun beide echtgenotes.

“Ook wij erkennen dat dit een kwestie is die terecht de voorgrond opeist”, staat zo te lezen. “Het klimaat gaat elke dag naar de kloten, maar wanneer kan een mens even achteroverleunen en genieten van het gefikfak tussen twee volwassen staatshoofden over wie nu feitelijk het lelijkste wijf heeft? Precies. Hoogstens wekelijks.”

“Laat dit dus een mea culpa van formaat wezen”, klinkt het verder nog schoorvoetend vanuit het groene kamp. “Wie zijn wij om de wereld van een sappige, misogyne roddel te weerhouden terwijl ocharme 20% van onze zuurstofproducent in de fik staat? Let dus vooral niet op ons vervelende alarmisme en blijf vooral het nieuws presenteren dat de mensen verdienen te horen. Het klimaat wacht wel.”

‘Door maar over brandende bomen en klimaatopwarming te zeiken hadden we zelfs bijna dat momentje tussen Melania Trump en Justin Trudeau gemist. Haha. AW-KWAAAARD.’

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Je ziet veel blonde vrouwen; hun haar is geverfd, een rage nu ze van nature uitsterven.
    Vanonder zijn ze echter nog steeds zwart.

    Brazilië wil geen steun om de oerwouden te redden, want dat is onderdrukking door de blanken: kolonialisme.

Een reactie achterlaten