zo 25 februari 2024

Belastingparadijs Monaco blijkt niet eens te bestaan

BUITENPARKING – Op zoek naar steenrijke Belgen die zich in belastingparadijzen of zogenaamde tax havens laten domiciliëren zonder er effectief te wonen stoot de fiscus nu mogelijk op een schokkende ontdekking. Zo zou het prinsdom Monaco, het notoire fiscaal paradijs aan de Middellandse Zee, niet eens bestaan. Meer en meer gefortuneerde landgenoten geven onder toenemende druk toe dat niet alleen hun adres, maar ook de hele dwergstaat pure fictie is.

“Men heeft altijd vermoed dat er iets niet pluis was daar aan de Côte d’Azur”, klinkt het bij de F.O.D. Financiën, die naar honderden miljoenen euro’s aan ontdoken belastingen speurt. “Een paradijselijk vorstendom van twee vierkante kilometer, bomvol jachten, casino’s en sterrenhotels waar de elite onbestraft en onbelast kan komen paraderen terwijl wij brave onnozelaars zich kapot werken? Dat is toch niet van deze wereld. Dat kon gewoon niet waar zijn. Wel, na het nauwkeurig bestuderen van satellietfoto’s ontdekten we dus dat we decennia lang voor schut werden gezet. Het gaat helemaal niet meer om nepverhuizers, maar om een nep Monaco.”

Belgisch profrenner Philippe Gilbert, die al jaren in Monaco dacht te wonen, reageert verbouwereerd: ‘Wat voor een zieke grap is dit? Ze moeten heel die tijd gigantische posters voor mijn penthouseraam hebben gezet. Zo van de goedheid en naïviteit van de gewone man profiteren.’

Intussen wordt het wachten op de overheid om diplomatieke relaties met Monaco grondig te herbekijken. Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) wil alvast niet onbesuisd reageren. “Uiteraard zullen wij blijven voorzichtig met onze oordeel. Ik ben zelf al vele in de Monaco bezocht, zoals bij de Formule 1, en moet zeggen ik vond de ervaring overtuigend realistisch.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: