do 18 april 2024

Ecorealisten geven advies tegen hitte: ‘Smeer je kop goed in voor je hem in het zand steekt’

WETENSCHAP – Wie verkoeling zoekt tegen de extreme hitte zal die vaak binnenshuis zoeken. “Niet nodig,” klinkt het bij aanhangers van het ecorealisme, een politieke beweging kritisch tegenover de menselijke impact op klimaatverandering. “Het verschil tussen binnen- en buitentemperaturen is te groot. Zo gaat je lijf in shock. Ga gewoon massaal naar het strand, plons wat in de zee en steek je verfriste kop dan maar lekker in het zand. Beter voor je lichaam en je geweten.”

“Er zit wat in”, vindt ook meteoroloog Dirk Ockxelvyvers van het KMI. “Zand filtert namelijk de zonnestralen beter dan water of lucht. De fijne korrelstructuur laat je nog voldoende ademen terwijl je amper iets merkt van irritante factoren als spelende kinderen en de onvermijdelijke klimatologische apocalyps die ons te wachten staat. Smeer je eerst wel deftig in, natuurlijk. Apathie houdt geen kanker tegen.”

Verder raden ecorealisten onnodige intellectuele inspanningen af zoals over de hittegolf tweeten of wetenschappelijke artikels lezen, in tegenstelling tot de linkse leugenpers: ‘Fuck die losers, wij gaan lekker zwemmen’, aldus Jean-Marie Dedecker en Theo Francken.

Verder wenst de redactie van het beleg alle mensen die zich vandaag noodzakelijk naar buiten moeten begeven sterkte toe. Daar maken we geen mopjes over, aangezien het weer vijf graden geleden ophield met grappig te zijn.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Een speech van Greta Thunberg voor de Franse Assemblée Nationale werd zojuist geboycot.
    Van belang wellicht is dat Code Oranje werd afgegeven in Nederland. Het grootste deel van Europa was op de kaart oranje gekleurd.
    Alleen België was rood gekleurd.

Een reactie achterlaten