wo 24 april 2024

Ecoloog: ‘Als zeespiegel nog paar meter stijgt, wordt België weer bestuurbaar’

WETENSCHAP- Terwijl de Belgen hun nationale feestdag vieren, zien de politieke verschillen tussen de regio’s er nog steeds onoverkomelijk uit. Toch is lang niet iedereen pessimistisch over de bestuurbaarheid van ons land. Zo sprak een vooraanstaande wetenschapper zich positief uit over de invloed van radicale klimaatsveranderingen in de nabije toekomst. “Als we de zeespiegel nu gewoon een paar meter laten stijgen, lijkt het allemaal weer een stuk eenvoudiger en ziet de electorale kaart er weer een pak uniformer uit.”

“Kijk, de verschillen tussen Vlaanderen en Wallonië zijn niet louter van politieke aard”, speculeert professor ecologie Maarten Gruenenteen verder. “Maar zelfs puur aardrijkskundig zitten ze duidelijk niet op dezelfde hoogte. Het rechtse Vlaanderen ligt duidelijk een pak lager dan de veel linksere Walen. De Franstalige ecologisten klagen over het gebrek aan interesse in het milieu aan Vlaamse kant, maar als ze nu gewoon een paar decennia hun smoel houden, schiet er van dat vijandige Vlaanderen niet veel meer over. Buiten een paar weerbarstige flaminganten op de Kemmelberg heb je dan iedereen wel mee, denk ik.”

Het partijbestuur van Groen laat intussen weten van deze langetermijnstrategie op de hoogte te zijn en de verkiezingen met opzet niet te hebben gewonnen. Namens de voltallige redactie: Job well done.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten