do 23 mei 2024

Zwart gat ontdekt dat transparanter is dan Belgisch Arbitragehof voor de Sport

WETENSCHAP – Een internationaal team van sterrenkundigen publiceerde eerder vandaag een opmerkelijke ontdekking. Zo wist het fenomenale beelden van te leggen van een zwart gat, een plek in het heelal waar zulk een massa geconcentreerd zit dat niets eruit kan ontsnappen, dat toch nog een tikkeltje meer transparantie vertoont dan het Belgisch Arbitragehof voor de Sport, oftewel het BAS. We stuurden onze sterreporter eropuit.

“Het gebeurt niet vaak dat de wetenschap botst op een ontdekking van dergelijk kaliber”, horen we van gerenommeerd astrofysicus Otto Venus. “Maar tijdens routineobservaties stuitten we op een fascinerend object dat we niet anders kunnen interpreteren als een zogenaamd black hole. Ik heb in heel mijn loopbaan zelf nog nooit zoiets mysterieus, ondoorgrondelijk en willekeurig gezien, buiten dan het beslissingsproces bij die hele matchfixing-saga tussen KV Mechelen en Waasland-Beveren, natuurlijk.

Experten worden links en rechts al aangewend om hun licht op het fenomeen te laten schijnen. “Het ding met zo’n zwart gat,” opinieert Johan Boskamp op Radio 1, “is dat je tenminste een waarnemingshorizon heb [sic] waar die lichtpartikeltjes nog steeds kennen [sic] uit kunnen sodemieteren. Bij de bond zullen ze er net zo lief gewoon een stuiver op gooien. Weet jij veel.” Ook landgenoot Jan Mulder is niet mals in zijn analogie: “Het is TOCH GEWOON SCHANDA-LIG dat die astrokunkels een beter zicht krijgen op de lading en entropie van een per definitie onzichtbare massa dan dat wij weten wanneer die fucking competitie nou begint. Kom op, zeg.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten