di 16 april 2024

Politici willen kiesdrempel verlagen naar 0,5 promille

POLITIEK – Het lijkt erop dat het incident rond Vlaams Parlementsvoorzitter Kris Van Dijck (N-VA) een staartje krijgt. Zo wil een meerderheid van Vlaamse en federale parlementsleden bij de volgende verkiezingen het kiesdrempelsysteem moderniseren en “beter laten aansluiten bij de realiteiten van de eigentijdse politiek.” Concreet wordt voorgesteld de electorale drempel te verlagen van vijf procent van de totaal te behalen stemmen naar een halve promille in het bloed.

“We moeten met onze tijd mee,” zucht ook Van Dijck zelf, terwijl hij zich in de cafetaria van het Vlaams Parlement nog snel een Tripel Westvleteren inschenkt. “De mensen willen politici die hun gewoonten en waarden vertegenwoordigen, en een dosis gezonde hypocrisie achter het stuur hoort daar zeker bij. Plus, men klaagt maar dat we meer ruzie maken dan samenwerken. Laat ons verplicht elke sessie beginnen met een collectieve ad fundum en het zal een stuk beter gaan. Allez, schol. Op de belastingbetaler!”

Ook de grote winnaar van de verkiezingen Vlaams Belang sluit zich enthousiast aan bij een eventuele aanpassing van de regels. “Een prima maatregel om de islamisering van onze politieke instellingen tegen te gaan,” aldus kersvers Kamerlid Dries Van Langenhove. “Van schild en vriend naar pot en pint. Laat de leeuw maar kappen. Kom, shotjes op kosten van de Grieken!”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten