zo 23 juni 2024

Belgische vlag wil niet met Liesbeth Homans op de foto

POLITIEK – Vlaams minister-president Liesbeth Homans (N-VA) werd vandaag officieel ingezworen, al voltrok zich toch al meteen een bescheiden politiek incident. Zo kon geen enkele gewillige Belgische vlag gevonden worden die met de Vlaams-nationalistische politica voor de camera wou. Of de staatsfoto die uiteindelijk gepubliceerd werd origineel of getrukeerd is wil de minister voorlopig dan ook niet kwijt.

“Ik weet niet wat het was”, krabde minister voor Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) zich in de haren. “Maar telkens Liesbeth zich in de buurt van het vaderlandse vaandel begaf, pikte de wind genadeloos op en plooide onze nationale driekleur zich ogenschijnlijk vierdubbel. Vooral de rode band leek niet met onze première gezien te willen worden. Bon, de Mutte [Minister voor Werk Philippe Muyters; nvdr] en ik hebben die vod uiteindelijk stevig vastgeknoopt en luid ‘cheese’ geroepen. Anders stonden we daar nu waarschijnlijk nog.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

  1. De kleuren van de godin Kali (met een halssnoer met daaraan 51 mensenhoofden en in een van haar handen een zwaard het andere een afgehakt hoofd), echtgenoot van Shiva vinden we terug in zowel de Duitse als de Belgische vlag.

    Toch niet te verwarren met de demon Kali van het Kali Yuga.

Een reactie achterlaten