wo 12 juni 2024

Kartonnen doos van Brusselse dakloze haalt perfecte ‘Mobiscore’

BINNENPARKING – Er is heel wat te doen rond de zogenaamde Mobiscore, een cijfer op tien dat aangeeft hoe ecologisch verantwoord je woonstek is. Het hoofdcriterium is bereikbaarheid van omliggende diensten, alsook toegang tot openbaar vervoer. We spraken met Jonathan (27), een dakloze in hartje Brussel wiens kartonnen doos een perfecte score wist te halen.

“Dit is echt een opsteker voor iemand als ik die het toch niet zo makkelijk heeft”, glimlacht Jonathan, terwijl hij glunderend restjes Cara-pils bij elkaar kapt en vervolgens het gebroken glas heft. “En terecht. Leven in de stad wordt altijd gedemoniseerd, maar ik zou mij dit bestaan op het platteland echt niet kunnen inbeelden. Ik bedel ‘s middags aan het Centraal Station, koop wat bier in de nachtwinkel en ga dan liggen pitten in het Warandepark. Het verste dat ik me verplaats is misschien de Marollen om af en toe wat heroïne te scoren. En mijn kartonnen doos kan gewoon mee. Dat zie ik dat chic volk met hun villa in Brasschaat niet snel doen. Dus ja, fijn dat ik ook iets voor het milieu kan doen door een radicaal gekloot leven te leiden.”

Ook weten of u ecologisch verantwoord woont? Wel, het antwoord is nee. Graag gedaan.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten