za 15 juni 2024

PS: ‘We zullen nooit met N-VA regeren, tenzij we natuurlijk van gedacht veranderen’

POLITIEK – Terwijl men zich nog zuchtend over het federale gewirwar na de verkiezingen buigt, lijken de Franstalige socialisten van de PS eindelijk een coherente houding tegenover samenwerking met de ideologisch haast tegengestelde N-VA in te nemen. Zo stuurt de partij een eenduidig persbericht de ether in die alle verwarring voor eens en altijd moet opklaren. “Non, wij zullen onder geen beding regering met de N-VA”, staat er duidelijk in te lezen. “Tenzij we natuurlijk gewoon van position veranderen, maar dat is andere biscuit.”

“Ik begrijp niet plots waarom al deze brouhaha“, voegt voorzitter Elio Di Rupo zelf toe voor de camera’s. “Le Parti Socialiste is altijd clair en duidelijk geweest als het gaan over de regeren met Vlaamse nationalisten. Ça on fait pas. Geen gedenken aan. Tenzij we het verkiezen dat wel te doen en dan zal dat met exact dezelfde conviction zijn, bien sûr. Wij zullen alleszins consequent zeggen non tot wij zeggen oui. Maar bon, voyons voir of de N-VA au moins openstaat voor collaboration. De geschiedenis leert ons alleszins van wel.”

Ook bij N-VA zwaait de deur voor samenwerking met de socialisten consequent open en dicht: ‘De enige voorwaarde om met de PS te regeren is dat we volledig onze goesting krijgen. En onze goesting is niet met de PS te regeren.’

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten