zo 23 juni 2024

Schild & Vrienden teleurgesteld: ‘Straks niemand meer om af te dreigen’

BINNENPARKING – Het gaat niet goed met de flamingante troepen van Dries Van Langenhove. Nu de parodie-account ‘Schuld en Vrienden’ na doodsbedreigingen van Twitter is gehaald, heerst er een beduidend terneergeslagen sfeer, bevestigen bronnen binnen de rechtse jongerenbeweging. “Oké, we hadden inderdaad gezegd linkse ratten rol uw matten, maar een beetje tegenwerk had anders ook gemogen. Nu is de fun er wel af”, klinkt het op internetforum 4chan.

“Ja, hoe moet je als crypto-fascistische groepering deftig groeien als je op de duur niemand meer hebt om te viseren en af te dreigen”, schrijft lid van het eerste uur EigenSchild666. “Dat is broodnodige ervaring voor onze jonge strijders. Weer typisch dat linkse gespuis om dan meteen te beginnen bleiten en naar de flikken te lopen. In plaats van volop van de vrije meningsuiting te genieten nu ze die nog hebben. Flauw, hoor.”

Ook veteraan GianniBreydel1302 kan allerminst lachen met de beslissing van de UGent-medewerker om zijn account op te schorten: “Nu hadden we eens een bron van erkenning en constructieve kritiek. Het is als relatief jonge organisatie best moeilijk om je eigen fouten te zien. We doen naar de buitenwereld toe heel hard ons best om een beetje minder wakko te lijken en dan doet het goed eens in een eerlijke, lichtelijk satirische spiegel te kunnen turen. Een beetje zelfbesef is gezond. Maar ja, dan dreig je er ocharme een paar keer mee die sukkelaar de kop in te slaan en gaat de boel offline. Awel mannen, als dat het niveau van het linkse verzet is, gaat de revolutie niet lang duren. Bon, ik denk dat ik mijn Minimi-mitrailleur dan maar eens ga afstoffen.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten