za 15 juni 2024

Chirurgen willen Champions League-finale gebruiken als verdovingsmiddel

WETENSCHAP – De zoektocht naar alternatieve verdovingstechnieken binnen de medische wereld staat niet stil. Zo experimenteren anesthesisten al een tijd met hypnose eerder dan chemische cocktails voor wie onder het mes moet. Het ministerie van Volksgezondheid zal nu bekijken of men de patiënt ook rustig kan laten indommelen bij de nu al legendarisch slaapverwekkende Champions League-finale die in Madrid tussen Liverpool en Tottenham Hotspur werd uitgespeeld.

“Je krijgt zelden de kans om met zo’n doeltreffend verdovend materiaal te werken als die ongelooflijke kutmatch van gisteren”, reageert hartchirurg Dominic Messensleijpers verbonden aan het ZNA Middelheim. “Het constante, monotone heen-en-weer getik tussen twee ploegen die aan het einde van een lang seizoen duidelijk nog amper een coherente aanval in elkaar kunnen steken is perfect om zachtjes het bewustzijn bij te verliezen. We knippen er de eerste en laatste minuten gewoon uit – exact wanneer Liverpool wist te scoren – en draaien die boel op constante loop. Het enige risico is natuurlijk dat de chirurg zelf meekijkt en los op de torso van zijn patiënt begint te kwijlen. Niet ideaal, kan ik u verzekeren.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten