zo 23 juni 2024

Mensen die Game of Thrones willen spoilen op hun gezicht slaan telt als wettelijke zelfverdediging

FLAUWE KULTUUR – De die hard fans weten het maar al te goed. De seizoensfinale van fantasiereeks Game of Thrones werd vannacht eindelijk uitgezonden en haalde reeds miljoenen kijkers wereldwijd. Maar toch heeft niet elke aficionado bij ons de kans al gekregen bij te benen en dreigen er links en rechts vervelende spoilers uit de kast te vallen, niet het minst dankzij loslippige kennissen en collega’s. Zowel de federale politie als het ministerie van Justitie bevestigen formeel dat kijkers dan ook het recht hebben potentiële spelbedervers in noodgevallen fysiek aan te pakken.

“Het klopt dat onze noodcentrales regelmatig meldingen van spoilergeweld binnenkrijgen,” bevestigen de ordediensten. “En dat natuurlijk kort na de uitzending van spannende seizoensfinales als Breaking Bad en The Sopranos, maar zelfs bij Familie en Thuis hebben vele onschuldige burgers het vaak vlaggen. Daar gaan we ons dan ook preventief mee bezighouden. Er komen meldpunten voor herhaaldelijke feitenplegers en mensen krijgen onze volledige toestemming om dergelijk uitschot voorbarig vierkant op hun teut te timmeren. Goed weten.”

“Wat mij betreft is dit een juridische evidentie”, vindt ook Justitieminister Koen Geens (CD&V). “Ik zou er zelf kapot van zijn als één of andere ongelikte spast tijdens een werklunch lachend vertelt hoe op het einde Daenerys Targaryen onvermijdelijk maar terecht wordt [gecensureerd] of zowat alle Starks elkaar op het einde botweg [gecensureerd]. Dat doet een deftig mens gewoon niet. Iedereen heeft het recht op een beetje anticipatie, zelfs al weet je dat het einde toch een voorspelbare teleurstelling zal worden.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten