za 15 juni 2024

Transmigranten Noordstation vinden doorsnee-energiefactuur en gaan vanzelf weg

BINNENPARKING – De 158 transmigranten die al een tijdje kampeerden in het station Brussel-Noord zijn dan eindelijk verdwenen. Dat meldt de lokale politie en bevestigt nu ook minister voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD). Men twijfelt nog steeds aan de ultieme beweegreden van de gestrande asielzoekers, al zou één van hen tussen een berg afval op een energiefactuur van een doorsnee-gezin in ons land zijn gebotst en de rest hebben overtuigd geen dag langer in België te blijven.

“Het actieve beleid van de regeringen-Michel om ons land een pak onaantrekkelijker te maken werpt eindelijk vruchten af,” zucht De Block opgelucht. “We hadden zelf geen betere ontradingscampagne kunnen bedenken. Deze mensen waren toch al niet van plan om te blijven en wilden voornamelijk richting Groot-Brittannië, maar nu ze met eigen ogen gezien hebben hoe snel een basisnood als elektriciteit hier voor de hardwerkende Belg blijft stijgen, zijn we er ineens van af. We verwachten dat de meesten wel snel genoeg voor een vrijwillige terugkeer zullen kiezen. Ze komen dan misschien wel uit oorlogsgebied, maar de distributiekosten van en BTW op energie zijn er toch weer een pak redelijker. Win-win dus.”

Alleen voormalig staatssecretaris Theo Francken (N-VA) reageert misnoegd op Twitter: “Weer typisch Maggie om die pluim op te steken en dat terwijl de N-VA al jaren mee bijdraagt aan de onverantwoorde stijging van uw energiefactuur. Ferm triestig.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten