zo 23 juni 2024

Pensioenexperts zijn unaniem: ‘We moeten dringend met z’n allen sneller dood’

POLITIEK – Als er één onmiskenbaar inzicht uit het pensioenendebat is gekomen, is dat wel dat u en ik gewoonweg te lang leven. “Dat kan niemand nog ontkennen”, opperde een goedbetaald politicus op live televisie. “Men vergeet vaak dat pensioenen bedoeld waren om werknemers jarenlang zoet en gehoorzaam te houden, als een sappige wortel aan een vislijn. Wiens idee het was om hen daar ook effectief jarenlang aan te laten knabbelen blijft mij een raadsel. Het antwoord is simpel: omlaag met die levensverwachting. We moeten allemaal dringend een pak sneller onder de zoden.”

Een resem pensioenexperts springt de beleidsmaker nu gretig bij. “Pensioenen zijn inderdaad gemaakt om te motiveren, niet om gelijk aan een vette tiet te liggen zuigen om dan zonder enige productieve bijdrage aan de maatschappij kwijlend uit een dof venster van een woon-zorgcentrum te zitten staren. De gevestigde pensioengerechtigde leeftijd is dan ook enkel haalbaar als we het allemaal een tikkeltje vroeger voor bekeken houden. De cijfers zijn onverbiddelijk: ofwel jonger sterven, ofwel ouder geboren worden, maar dit feestje blijft zo niet duren.”

Ook veteraan-journalisten Rik Van Cauwelaert en Walter Zinzen bezingen de nodige politieke moed om dit gevoelige onderwerp aan te snijden: ‘Ook wij twee hadden al lang het loodje moeten leggen om de hele boel betaalbaar te houden. Onze excuses aan de komende generaties.’

Verwacht wordt dat de verschillende partijen in aanloop naar de verkiezingen nog met allerlei voorstellen op de proppen zullen komen om uw en onze realistische levensverwachting nog stevig af te romen. Een toename aan lucht- en watervervuiling, verdere aanleg van onveilige fietspaden en diepgaande besparingen in de zorgsector liggen naar verluidt al een tijdje op tafel.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten