zo 25 februari 2024

Bart De Wever blijft stemtest doen tot hij Groen op nul procent krijgt

POLITIEK – De filmploeg van reportagemaker Paul Jambers gunde ons opnieuw een blik achter de schermen bij Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). In een korte maar onderhoudende opname zien we hoe de toppoliticus nauwlettend en herhaaldelijk een stemtest afneemt voor de Vlaamse verkiezingen, maar keer op keer teleurgesteld constateert dat hij toch nog om en bij de 15 procent blijft matchen met Groen. “En dat is natuurlijk 15 procent te veel”, zucht De Wever geërgerd.

“Ik snap niets van deze onnozele test”, gromt de kandidaat minister-president na een vierde opeenvolgende ondervraging. “47 procent overeenkomst met de liberalen en 40 procent met de CD&V. So far so good, denk ik dan. En ach, zelfs met die 21 procent overlap met de socialisten kan ik tegenwoordig leven. Maar ik heb speciaal de uitbreiding van de Antwerpse haven, verbod op praktijktesten en fucking bedrijfswagens aangeduid om absoluut geen match met die onnozele veggieburgers te krijgen. Vast een groene schlemiel die hier de algoritmes van heeft zitten berekenen. Errare veride est. Ik ga in ieder geval nergens heen tot dit opgeklaard is.”

Bij VRT NWS ontkent men gesleutel aan de resultaten van De Wever en legt men uit dat zelfs de meest radicale partizaan “een minimum aan affiniteit” met zijn politieke tegenstanders mag verwachten. “We zullen maar wijselijk zwijgen over de resultaten waar zowel Jan Peumans als Ben Weyts op uitkwamen”, klinkt het verder nog diplomatisch in de Reyerslaan.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: