zo 23 juni 2024

Zeldzame slak ontdekt die er tijdens regeringen-Michel op vooruit is gegaan

WETENSCHAP – Natuurkundigen zijn er in geslaagd een inheemse slak te spotten die er tijdens de regeerperiodes van Michel I en II flink op vooruit is gegaan. Dat staat zwart op wit in een paper gepubliceerd door de Universiteit Antwerpen.

“Het waren eigenlijk vrijwilligers van Natuurpunt die op het idee kwamen het parcours van een doodgewone huisjesslak te monitoren”, vertelt het onderzoeksteam aan onze reporter. “Na grondige studie bleek het vochtige weekdier in kwestie van 11 oktober 2014, de intrede van de zogenaamde Zweedse coalitie, tot nu gemiddeld zo’n vijf tot acht centimeter per dag vooruit te zijn geraakt. En dat ondanks de stijgende energiefacturen, dieselprijzen en het Vlaamse bosbeleid van Joke Schauvliege.”

“Uiteraard is daarbij nog geen rekening gehouden met inflatie en de beslissing om een indexsprong in te leggen”, waarschuwt de studie echter. “Eens die cijfers in de mix worden gegooid, kan blijken dat de maandelijkse netto-afstand van het vochtige weekdier toch weer onder de meter duikt.”

Toch lijken de regeringspartijen, alsook N-VA, fier uit te pakken met de bevindingen. “Het biologische bewijs dat we een fair en vruchtbaar socio-economisch klimaat hebben gecreëerd waarin zelfs de traagsten vooruitgang boeken”, klinkt het in de Wetstraat. “Ook al zijn het dan maar centimeters.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

Een reactie achterlaten