do 18 april 2024

Slechts 1,8 miljard moslims blijkt niet achter aanslagen Sri Lanka te zitten

BUITENPARKING – Na de vreselijke aanslagen op de eilandstaat Sri Lanka, waarbij bijna 300 doden vielen, wordt druk naar daders en medeplichtigen gezocht. Om en bij de 24 fundamentalistische jihadisten werden daarbij reeds aangehouden. Mochten die cijfers kloppen en er geen verdere schuldigen gevonden worden, zouden slechts 1,8 miljard moslims wereldwijd vrijuit gaan, bevestigen ook de inlichtingendiensten. Onze reporter sprokkelde alvast enkele reacties op wandelafstand van de redactie.

“Het blijft natuurlijk afwachten, maar hoopgevende cijfers vind ik dat toch niet”, zucht Sri Lanka-experte Nicole Motwilgh buiten op een terrasje in de zon. “Zo zie je toch maar dat de islam zich gewoon weigert aan te passen aan de normen en waarden van waar ze zich ook verspreidt.” Nicole ging er in 2009 drie weken op surfvakantie.

“Als toch zeker al 0,0000013333333333333334 procent van alle moslims ter wereld hier iets mee te maken heeft, is dat een akelig nipte minderheid”, springt ook vaste caféklant Walter bij. “Die Anders Breivik daar, die in de naam van christelijke waarden 77 mensen neerknalde, vertegenwoordigde bijvoorbeeld maar 0,0000004587155963302752 procent en dus een veel kleinere fractie van zijn eigen geloofsgemeenschap. Toeval? Misschien. Ik denk het niet.”

Islamkenners verduidelijken intussen dat van de 1,8 miljard geschatte moslims er tussen de 80 en 90% soennieten zijn, net als de verdachten van de National Thowheeth Jama’ath. Bijgevolg wordt de poel onschuldig geachte geloofsbelijders alweer een stukje kleiner.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten