zo 23 juni 2024

Dakloze Fransman schenkt helft vermogen aan Notre Dame en koopt broodje met de rest

BUITENPARKING – Na de vreselijke brand die de iconische kathedraal van Notre Dame in Parijs haast volledig in de as legde, lieten steunbetuigers vanuit de hele wereld reeds hun gulle kant zien. Reeds honderden miljoenen euro’s werden ingezameld om het eeuwenoude gotische monument te restaureren. We spraken met de man die, in verhouding tot zijn gehele vermogen, de grootste hap uit zijn eigen budget nam. Hij heet Mathieu, is 28 jaar en zwerft als dakloze door het 12de arrondissement. Hij doneerde vijftig cent, maar werd vooralsnog niet geïnterviewd.

“Ik begrijp het, hoor. Jullie journalisten zijn met andere dingen bezig. En ik doe het niet voor mezelf. De Notre Dame is van ons allemaal. Misschien van sommigen net iets meer dan van anderen, maar dat geeft niet. Ik geniet net als elke Parijzenaar dagelijks van haar prachtige westelijke gevel terwijl ik langs de Seine bedel of naar weggesmeten hamburgers graaf. Wel, ik had nog een euro op zak en zal mijn plan wel trekken. De Heer beloont wie warmte toont, of gewoon een goeie boekhouder heeft.”

‘Ik hoorde dat André Rieu 700 ton staal had gedoneerd, veel meer dan een paar schoenveters en paperclips heb ik zelf niet te bieden’, gaat Mathieu verder. ‘Maar toch leuk dat die man ook eens in het nieuws komt. Idem wat de Arnaults en Pinaults van deze wereld betreft. Ze gaven dan wel een habbekrats van hun hele hebben en houden, maar een gekregen Lamborghini mag je niet onder de kap kijken.’
Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten