ma 27 mei 2024

Ben Weyts: ‘Iedereen betaalt kilometerheffing behalve u’

BINNENPARKING – Na lange onzekerheid over de geplande kilometerheffing, ook bekend als het ‘rekeningrijden’, kwam Vlaams minister voor Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) eindelijk duidelijkheid scheppen op live televisie. “Het is heel eenvoudig. Beloftes zijn beloftes en plannen zijn plannen. Maar soms is er gewoon geen draagvlak voor een onpopulaire maatregel. Daarom zal iedereen behalve u voor de extra kosten opdraaien. De rest betaalt. U niet.”

“Ik denk dat we allemaal beseffen dat niets doen geen optie is”, ging de minister verder. Onze wegen zitten vast en onze longen lopen vol. Maar we begrijpen even goed dat u het al moeilijk genoeg heeft met belastingen en facturen. Dus maak u vooral geen zorgen. Als u dit hoort of leest, geldt de regel simpelweg niet voor u. Schuif die rekening maar fijntjes door naar het rij- of draagvlak naast u.”

Ook de andere partijen reageren enthousiast op het “iedereen behalve u” principe en beloven voortaan aanslepende en kostelijke dossiers op zijn minst tot na de verkiezingen gelijkaardig te behandelen.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten