za 15 juni 2024

Satireschrijvers klagen over werkdruk en eisen terugkeer naar normaliteit

FLAUWE KULTUUR – Over de hele wereld dreigen auteurs en verspreiders van georkestreerde satirische onzin het werk symbolisch neer te leggen. Dat meldt onze eigen Bond voor Ronduit Schaamteloos Absurde Zever en Overige Desinformatie, waarbij zowel professionele en vrijetijdszwanzers aangesloten zijn.

Niet alleen klaagt men over de “ondraaglijke werkdruk” en “bijna onovertreffelijke absurditeit van het hedendaags bestaan”, maar eist men ook een terugkeer naar “een minimum aan normaliteit dat nog een beetje in het belachelijke kan getrokken worden.”

“Als we niet oppassen en allemaal wat gas terug nemen, zijn we straks onze prachtige satirische traditie kwijt”, waarschuwt ook Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD). “Zelf weet ik ook al een jaar niet meer of ik nu naar het journaal of De Ideale Wereld zit te kijken.”

‘Ik kan gewoon niet meer volgen’, zucht onze eigen uitgeputte redacteur. ‘Trump was nog grappig, maar tegenwoordig lijkt dat soort onzin de norm te zijn geworden. Wie leest er nog satire als zelfs de plaatselijke zondagskrant absurdere dingen schrijft? Fuck dit, ik ga voor het Nieuwsblad werken.’

Ook de collega’s van De Speld en Raaskalderij melden aanzwellende gevallen van burn-out en existentiële crisis. U kan hen steunen door uw televisie door het raam te gooien en op zijn minst tot aan de verkiezingen niet met uw buren te praten.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

  1. Ik mag hier al wel verklappen dat allebei de buren net voor het begin van de lente kerstverlichting in de tuin hebben aangelegd.
    Knipperlichten ook.
    ‘s Avonds zit ik nog graag even in het halfdonker te filosoferen, met uitzicht op de sterren.
    En terwijl zij het licht binnen aanhebben, zien ze er zelf niets van.

Een reactie achterlaten