do 29 februari 2024

Gentenaars mogen blijven ‘raven’ zolang Mieke Van Hecke erbij is

BINNENPARKING – De beslissing van de Raad van State over de Gentse Kompass Klub lijkt een gênante zaak voor burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) te worden. De wens van de jonge liberaal om de club, geviseerd na enkele drugsincidenten, tijdelijk te sluiten werd teruggekaatst.

“Geen probleem”, countert zijn kabinet. “We respecteren de vrijheid van alle Gentenaars om gezellig maar verantwoord te blijven feesten, doch uitsluitend op voorwaarde dat schepen van Burgerzaken Mieke Van Hecke (CD&V) persoonlijk aanwezig is om de boel in de gaten te houden. Zo zijn we er zeker van dat niemand zich te wijs zal laten gaan. Mieke komt uit het katholieke onderwijs en heeft ervaring met onstuimige jongeren. Iedereen maakt bij het binnenkomen braaf zijn zakken leeg en vooraleer de muziek mag beginnen, zal ze persoonlijk de aanwezigheden opnemen, artiesten inbegrepen. En als Mieke zegt, we zijme vuurt, dan zijme vuurt.”

Het Gentse stadsbestuur lanceert met ‘Raven met de Tsjeven’ een veiligheidscampagne die voor een ‘gezonde en werkbare domper op de feestvreugde’ moet zorgen, waarbij zelfs de ‘meest uitbundige feestbeesten het gevoel krijgen dat hun moeder erop staat te zien.’

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: