zo 23 juni 2024

Britten willen nieuw referendum om te beslissen of ze nieuw referendum willen

BUITENPARKING – Talloze furieuze Britten trekken vandaag in Londen de straten op om hun onvrede met de hele Brexitsoap te uiten. Ze pikken het niet dat er geen duidelijkheid heerst over hun toekomst. In dezelfde adem wordt nu om een nieuw referendum geschreeuwd om te beslissen of er een tweede referendum moet komen of niet. Onze reporter reisde af naar de andere kant van het Kanaal.

“We pikken het niet dat de stem van het volk maar één keer gehoord is”, briest een kwade demonstrant buiten het parlementsgebouw. “Hoe democratisch is dat nu? We willen een eerlijke kans op herkansing. Laat ons gewoon allemaal gaan stemmen om te zien of we allemaal opnieuw willen gaan stemmen. Zo krijgt iedereen zijn zegje. En als dat niet lukt, kunnen we altijd nog gaan stemmen om te beslissen of we opnieuw willen stemmen om dan eventueel opnieuw te gaan stemmen. Als ze tegen dan nog geen fatsoenlijke deal hebben, weet ik het ook niet meer.”

Ook het Brits Lagerhuis in Londen debatteert nog druk of men nu opteert voor een nieuwe stemming over een nieuwe stemming. Zo kan de koers nog gezet worden naar een Brexit, Brexexit of – mochten de zaken echt uit de hand lopen – Brexexexit.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten