zo 23 juni 2024

Nederland is verwaande elite beu en kiest voor latijn-sprekende advocaat in maatpak

BUITENPARKING – Onze Noorderburen trokken eerder naar het stemhokje voor de zogenaamde Provinciale Statenverkiezingen en daar komt duidelijk één winnaar uit de bus: Thierry Baudet en zijn Forum voor Democratie. Onze reporter ging over de grens enkele reacties rapen.

“Dit is een overwinning voor het volk”, glundert Wilma (57), een schoonmaakster uit Venlo. “Wij Nederlanders hebben onze buik vol van elitaire snobs en hoogopgeleide juristen. Nou, niemand kan hen beter de mond snoeren dan Thierry. Hij heb [sic] een doctoraat in de Rechten en zelfs een paar hele [sic] dikke boeken over Europa en zo. Hij begrijp [sic] ons gewoon. En hij staat best geil in zo’n Armanipak.”

“Ja, Thierry zegt gewoon waar het op staat,” vindt ook loodgieter Henk (45) uit Den Haag. “Ik ben wel eens naar hem wezen [sic] luisteren over het behoud van onze cultuur en van al dat Latijn versta je natuurlijk geen flikker, maar het leek prima klare taal en daar gaat het om.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

  1. De Masters verschijnen.
    Het gaat misschien niet zozeer meer om het Latijn maar het Engels.
    Masters bestonden dan aanvankelijk enkel in de rechten, nu is het algemeen.
    Tegenwoordig kun je ook Nederlands studeren in het Engels. Zie ook Brexit.
    In België draait alles al veel langer om de patstelling.

Een reactie achterlaten