ma 27 mei 2024

Antwerpse moskeeën krijgen militaire bescherming ‘om zelf op te blazen’

STAD – Na de brutale aanslag op een islamitisch gebedshuis in het Nieuw-Zeelandse Christchurch krijgen Antwerpse moskeeën mogelijk een “minimum aan beveiliging”, kondigt het stadsbestuur aan. Daar hamerde de Moslimexecutieve in ons land vrijwel meteen op. “Synagogen en joodse instellingen krijgen al jaren militaire bescherming”, klonk het dezelfde dag nog. Het bestuur laat nu weten dat “men zeker wel een paar honderd euro links en rechts zal bijeenschrapen” om aan die eis te voldoen. ”’En we geven de plaatselijke geloofsgemeenschap de vrijheid om het allemaal zelf in elkaar te steken.”

“De eeuwige critici zouden anders toch maar staan roepen dat we geen zier om de veiligheid van moslims geven”, verklaarde burgemeester Bart De Wever (N-VA) vanmorgen aan de pers. “En dat klopt natuurlijk niet. Integendeel, mijn partij is zéér dankbaar voor de bijdrage die de islam aan onze maatschappij blijft leveren. Zonder de panische angst en diepe, irrationele argwaan die onze dierbare mohammedanen bij de helft van de bevolking blijven oproepen, stonden wij electoraal nergens. Cessante causa, cessat effectus.”

‘Moslims zijn dan wel een dankbare schietschijf’, aldus De Wever, ‘maar dan uiteraard louter in de symbolische en politiek opportunistische zin van het woord.’

Er zijn momenteel net geen 60 moskeeën actief in Antwerpen. Op welke maatregelen de moslimgemeenschap zal kunnen rekenen om zich bij het vrijdaggebed veiliger te voelen zal nog moeten blijken. “Inactiviteit zou dom zijn”, geeft ook de burgemeester toe. “Het minste wat we kunnen doen is hier en daar wat cultuursubsidies schrappen en wat valse camera’s hangen of BB guns uitdelen. En misschien poten we zelfs zo’n opblaasbare speelgoedsoldaat uit de Blokker neer om de grootste gekken af te schrikken. Onze militairen van vlees en bloed houden we uiteraard waar het echte geld zit. Dat spreekt voor zich.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Christ? Church?

    Ja ik heb een menselijke reflex hoe de man die mensen doodschoot, maar hij heeft een paar punten. Niettemin worden die standaard genegeerd, met een prijs. Ik vraag me wel af hoe hij over de barrière is gestapt om daadwerkelijk tot groepsmoord over te gaan. Waarschijnlijk heeft hij een knop omgedraaid zoals ik een knop omdraai in plaats van me mee te laten gaan in de bloederige beelden. Ik zou er rekening mee houden hoe hij dat doet. Omdat het een menselijke eigenschap is. Dat te negeren schept de gevaren die zich hier ontvouwen, met de humane retoriek aan het graf. De EU moge dan tamelijk links zijn door dit thema, in reactie hierop zijn de meeste landen naar rechts opgeschoven zij het met een links fanatisme, de façade, op dit vlak. Jarenlange opleidingen zijn nodig met geen dag verlof om mensen zo aan te passen. In Engeland heeft dat de vorm aangenomen eruit te stappen, en het gaat alleen hierover.

Een reactie achterlaten