di 16 april 2024

West-Vlaanderen drijft na stormweer af naar volle zee

(BINNEN)PARKING – Het hevige noodweer van gisteren – en op vele plaatsen ook vandaag – blijft voor verregaande schade zorgen. Niet alleen werden talloze bomen gewelddadig uitgetrokken en omgewaaid, maar ook blijkt nu de gehele provincie West-Vlaanderen van het vaste land te zijn losgerukt en diep in internationale wateren te zijn terechtgekomen.

“Dit is ongezien”, klinkt het bij het Koninklijk Meteorologisch Instituut in Brussel. “Bij windkracht 9 mag men zeker infrastructurele kopzorgen verwachten, maar een hele provincie die zo maar brutaal wordt losgetrokken en in zee verdwijnt is toch andere koek. Maar ja, daar zijn getroffen pendelaars uiteraard weinig mee. Dat is gewoon pech hebben.”

De meest westelijke provincie van ons land, ongeveer 3.100 vierkante kilometer groot en 1,2 miljoenen zielen rijk, drijft momenteel de Atlantische Oceaan in en blijft voorlopig moeilijk met de wagen bereikbaar, waarschuwen ook de wegendiensten.

Maar ook bij Geopunt, waar men de Vlaamse geografische overheidsinformatie beheert, zal men nu ondertussen meermaals gevloekt hebben. “Klopt. Dit is echt het laatste waar wij op zaten te wachten. Alle kaarten aanpassen gaat nu wel vlotjes met de computer, maar het blijft toch altijd een heel gedoe.”

Onze reporter probeerde meermaals contact op te nemen met gouverneur Carl Decaluwé om te polsen naar de situatie ter plekke, maar verstond geen hol van wat de man precies over Skype stond te roepen, al leek er niets met de verbinding aan beide kanten te schelen.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten