wo 22 mei 2024

Vrouw maakt eindelijk promotie en mag voortaan glazen plafond zemen

BRAVE BURGERS – Het harde bedrijfsleven vergt steeds meer van ons, terwijl de postjes, verantwoordelijkheden en verloning niet altijd billijk verdeeld worden. Daar mag Lies (35) sinds kort niet meer over klagen. Ze maakte na dertien jaar zwoegen voor het eerst promotie en mag voortaan het spiksplinternieuwe glazen plafond tussen beide etages van het hoofdkantoor glanzend schoon en keurig barstvrij houden. Een mooie en terechte opstap, vindt baas Johan, die ondertussen een glimmende ladder heeft laten klaarzetten.

“Als ambitieuze vrouw moet je je in de corporate world durven laten gelden. Dat soort gretigheid zien we graag”, vertelt de zeven jaar jongere junior manager aan onze reporter, terwijl hij Lies nog snel een paar handschoenen en een bus Cif overhandigt. “Ook wij moeten mee met onze tijd en zetten voortaan volledig in op transparantie. We hebben daarom een prachtig doorzichtig plafond tussen lower en upper management laten installeren en plukken daar weldra de vruchten van. Sinds we hier en daar nog wat onder de diversiteitsquota zaten, zullen we Lies ook drie dagen per week in de boardroom inzetten. Dan kan onze CEO Jean-Marc probleemloos de werkkrachten beneden opvolgen zonder dat zijn sigarenpeuken te lang blijven liggen.”

‘Het is van kapitaal belang dat de mooie, glanzende barrière tussen beide verdiepen en loonschalen geen barstjes vertoont en mooi egaal blijft’, horen we bij Lies’ bedrijf.

Lies zelf kregen we niet te spreken, maar Johan verzekerde ons dat zij een mooie opslag van 0,5% en haar eigen bedrijfsdweil mag verwachten. “En zo komt haar prestigieuze kunstopleiding ook meteen van pas”, klinkt het nog.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Zo gemakkelijk kom je er niet mee weg. Denken we aan glazen lift, glazen muur, glazen klif, glazen vloer, kanten plafond (een combinatie van kanten gordijn en glazen plafond), kanten muur, roze plafond en kleverige muur.
    Met glazen plafond zijn we er nog niet.
    Ik kan het in dit bestek bijvoorbeeld niet uitvoerig hebben over het huis geheel in glas opgetrokken, ook wel de benedenverdieping (met bed en televisie) in zwart glas waardoor je wel van binnen naar buiten kan kijken maar niet naar binnen van buiten waar de passanten enkel zichzelf in de spiegel kunnen zien, iets waarmee ze echter dermate tevreden zijn dat ze niet doorhebben dat het figuranten zijn.

Een reactie achterlaten