wo 12 juni 2024

Aalst Carnaval slaagt er dit jaar in letterlijk iedereen te beledigen

BINNENPARKING – Het leek een haast onmogelijke opdracht, maar twee dagen na datum lijkt de langverwachte en beroemdste carnavalstoet van het land letterlijk iedere toeschouwer “diep te hebben beledigd en zwaar emotioneel onthutst terug naar huis te hebben gestuurd”. Dat staat in een politierapport te lezen dat vandaag op het bureau van burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) werd afgeleverd. Na aanvankelijke klachten komende uit de joodse gemeenschap, blijkt nu zowat elke etnische, politieke en andere groepering wel “ergens ernstige aanstoot aan te nemen.”

“Je kan er als organisatie van een op globale schaal toch wel bescheiden carnavalstoet alleen maar van dromen om vrijwel iedereen gelijkwaardig en zonder discriminatie op stang te jagen”, reageert een woordvoerder van het jaarlijkse festival. “Toegegeven, het is tegenwoordig allesbehalve moeilijk om op de mensen hun tenen te trappen, maar elke vereniging heeft zich toch maar mooi ingezet en echt alles uit de kast gehaald om er een prachtige, collectieve verontwaardigingsorgie van te maken. Roze joden, nazi-uniformen, kinderen in blackface. Alleen zo breng je onderling kibbelende facties als joden, moslims, de hele LGBT-gemeenschap en zelfs Theo Francken samen in oprecht gedeelde toorn.”

‘Om als hedendaags carnaval relevant en edgy te blijven, moet je erg diep kunnen gaan en zelfs met minderbedeelde zwakzinnigen durven lachen,” vinden ook Deborah en Kevin, hier respectievelijk als Joke Schauvliege en Dries Van Langenhove verkleed.

Unia, het Interfederaal Gelijkekansencentrum, bevestigt onder de binnenlopende klachten administratief “te verzuipen” en geeft aan zelfs formele dreigementen tot juridische actie te hebben ontvangen van groeperingen “waarvan we eerlijk gezegd niet eens wisten dat ze überhaupt bestonden.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

  1. Ik voelde me al beledigd van het éérste woord in dit artikel… parking. Het woord waarmee de Antwerpenaar zich verheven opstelt tov de rest van Vlaanderen….

  2. Wanneer moslims zich beledigd voelen door een cartoon waarin Profeet Mohamed als terrorist wordt voorgesteld, barst in de Westerse pers en op allerhande forums een storm van protest over het vermeende ontbreken van vrijheid van meningsuiting. Wanneer er wereldwijde protest ontstaat over een vermeende jodenpop in een ludieke carnavalsstoet is er over de inperking van de vrije meningsuiting geen spoor te bekennen. Twee maten, twee gewichten? In elk geval selectieve verontwaardiging.

Een reactie achterlaten