wo 22 mei 2024

Vier op de tien Brusselse agenten heeft geen idee waarover dit artikel gaat

BINNENPARKING – Op vraag van de redactie werd bij de hoofdstedelijke ordediensten een studie uitgevoerd die vandaag bevestigt dat een alarmerende 42 procent van de ondervraagde Brusselse agenten niet in staat blijkt dit artikel te lezen, laat staan fatsoenlijk te begrijpen. Het onderzoek werd formeel besteld nadat Vlaams Belang-parlementslid Barbara Pas haar beklag deed dat een gelijkaardig aantal Brusselse agenten geen idee had waarover zij op dat moment haar beklag deed.

“Het kan toch niet dat bijna de helft van die losers geen flauw benul heeft dat zij hier openlijk beledigd worden?”, voegde Pas daaraan toe. “Satire komt al met zo veel weg, omdat het zogezegd voor de grap is, maar hoe gaan wij in godsnaam ooit een deftige autoritaire politiestaat kunnen inrichten als je in de hoofdstad zonder represailles de arm der wet kan staan uitlachen, simpelweg omdat ze je niet begrijpen? Da’s gewoon fucking zielig.”

Ook de druk bezette collega’s van de Raaskalderij zijn niet te spreken over het beschamende gebrek aan tweetaligheid bij de Brusselse politie: ‘Het suckt als het doelwit van de grap niet eens in staat is daar zelf pissig van te worden. Dan kunt ge even goed met dode kinderen of Joke Schauvliege blijven lachen.’

Brussels burgemeester Philippe Close (PS) geeft toe dat de situatie “uiterst gênant en schadelijk” blijft voor het gezag van de lokale politie en belooft concrete maatregelen te zullen nemen: “Wij gaan voluit inzetten op intensieve training. Onze mensen zullen vanaf heden minstens drie satirische posts per dag moeten lezen en naar het Frans vertalen. Of die onzin nu van De Speld of TV Olen komt. Je m’en fous, quoi. Alleen zo zullen zij tijdig kunnen ingrijpen wanneer zij in de toekomst nog publiekelijk te kakken worden gezet.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten