zo 23 juni 2024

Meerderheid Antwerpenaren staat niet langer op deze foto

STAD – Een meerderheid aan Antwerpenaren staat niet langer afgebeeld op dit mooie, geruststellende plaatje (zie boven). Dat blijkt uit officiële cijfers die de stad zelf eerder vrijgaf. Volgens sociologe Tania Heethooft gaat het om een duidelijke trend die zich in de toekomst alleen nog maar zal verderzetten, zeker omdat er dagelijks kinderen geboren worden die natuurlijk onmogelijk op een reeds bestaande foto kunnen vastgelegd worden.

“De cijfers liegen er niet om. Antwerpen blijft groeien en telt vandaag 3.000 inwoners meer dan vorig jaar. Dat brengt het totale aantal op 527.461 mensen, toch duidelijk meer dan de zeven breedlachende gezichten die we hier samen zien. Dat is een onbescheiden verschil van 527.454, hetgeen wil zeggen dat voor elke persoon die wél op de foto staat, er meer dan 75.000 man niet mee op geraakte. Tja, hoe representatief is zo’n beeld dan nog?”

Volgens fotograaf Dennis Qualm gaat het hier puur om perspectief en is er geen reden tot paniek: ‘Het hangt er eigenlijk gewoon van af hoe je je lens instelt en vanop welke afstand je trekt. Hier geraakt er bijvoorbeeld best wat meer volk op, maar daar kraait dan natuurlijk geen haan naar. Framing heet dat.’

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

 1. Rekenkunde en statistiek.
  Sociale wetenschap betekent dat overal een belang in zit.
  Niets is zo geil als een klein blond meisje dat multicultureel gepenetreerd wordt door het (grotere) lid van ‘nobele wilden’.
  Dit is puur racisme. Al tientallen jaren geleden hadden linkse blanken (vaak vrouwen zonder kinderen of het vooruitzicht daarvan) het over discriminatie van minderheden omdat ze zelf in de steden al een minderheid waren. Ook op het platteland zette de trend zich, vaak in religieuze kringen, voort om in de lijn van de meest progressieve sterren zoals Madonna en Angelina Jolie een winnend kaartenset kinderen van alle kleuren in handen te hebben.
  Terwijl hun baanbrekende werk zich deftig voortzet voor gemengde ‘huwelijken’, is de integratie al standaard in de porno-industrie en op straat, en is de rest gemarginaliseerd in de sfeer van de homo. LGBTQ+ is even goed te verklaren als de milieuactivist die pro-kernenergie is.
  De eerste gastarbeiders kwamen veelal binnen in het beleid van de sloop van oude binnensteden, haast.

Een reactie achterlaten