zo 23 juni 2024

Zweedse activiste zet debat eindelijk op gang: ‘Haar trein was blijkbaar wél op tijd!’

BINNENPARKING – De piepjonge Greta Thunberg is gisterenavond in ons land neergestreken en dat zal u geweten hebben. De Zweedse tiener had nog geen vijf stappen op het perron van Brussel-Zuid gezet of alle sociale kanalen trokken massaal van leer. “Een zoveelste bewijs dat die fucking kuttreinen wel degelijk op tijd kunnen komen!”, tweette een verontwaardigde pendelaarster, die daar meteen een berg likes mee oogstte.

De route die de 16-jarige klimaatspijbelaar aflegde om van Stockholm naar Brussel te reizen zet beleids- en opiniemakers dan ook zwaar aan het denken. “De komst van Greta is een onmisbare kans om het meest cruciale debat van onze tijd nogmaals te voeren”, klinkt het onder andere bij Open VLD. “En dat is de krakkemikkige dienstverlening van onze eigen NMBS. Daar moeten we nu toch dringend werk van durven maken.”

“Maar goed dat het kind op stipte Scandinavische en Duitse transportnetwerken kon rekenen en niet elke vijf botten op een Belgische boemeltrein moest wachten die toch niet komt opdagen of zich eerst door de Waalse piketten moet wringen”, luidt het dan weer bij N-VA. “Privatiseren die boel. En rap.”

Bij de NMBS reageert men dan weer een pak sceptischer op de storm van kritiek: ‘Dat die trut eerst maar eens haar vervoersbewijs laat zien. Dan praten we verder. Dit ruikt naar Ryanair.’

Naar verluidt sprak Greta tevens de Europese instellingen toe, alvorens een betoging in Brussel te vervoegen. Jammer genoeg was onze reporter te lang bezig met het zoeken van een parkeerplaats voor zijn Land Rover Series 3 met dieselmotor bouwjaar 1981 om daar nog iets van op te kunnen vangen.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

  1. De vernietiging van de natuur wordt in Openbaring zo treffend weergegeven in de Grote Hoer.
    Ik denk trouwens dat Nederland tegenwoordig misschien minder geïnteresseerd is in klimaatverandering ten gevolge van de seksuele revolutie, die dagelijks op school wordt onderwezen. Belgen zijn misschien traditioneel wat burgerlijker maar ze hebben nog enige onschuld kunnen behouden om de realiteit te zien.
    Ik zie Frankrijk en Spanje ongeveer hetzelfde. Frankrijk is wellicht decadenter. In Spanje geven ze het niet graag toe, maar ze hebben nog een of andere moraal ten gevolge van het katholieke geloof waarom niet alles draait om de seks. De Belgische media beginnen echter al grappen te maken over de maagdelijkheid van Greta Thunberg.

Een reactie achterlaten