wo 12 juni 2024

Frosties beschuldigd van valse reclame: ‘Bijna geen tijgervlees terug te vinden’

LIJFSTIJL – De immens populaire ontbijtgranen Frosted Flakes oftewel Frosties van Kellogg’s zouden wel eens snel van de markt kunnen verdwijnen als er niet dringend iets aan de “misleidende reclame” op de verpakking wordt gedaan, klinkt het bij consumentenagentschap Test Aankoop. De Belgische watchdog stuurde in alle discretie een portie op naar het lab en kreeg vrij confronterende resultaten terug. Er zou zo goed als geen vers tijgervlees aan te pas komen, luidt het verdict. “En dat voor een product dat juist uitsluitend met het atletische roofdier op haar doos pronkt. Dat kan uiteraard niet.”

“Onze onderzoekers hebben elke graanvlok meermaals onder de loep genomen en kwamen bedrogen uit”, staat in het verpulverende rapport te lezen. “Ze troffen voornamelijk maïs, suiker, zout, calcium-carbonaat, een hoopje vitaminen en ocharme wat ijzer aan. Iedereen weet dat vooral kinderen aangetrokken worden tot Tony, de hippe tijgerfiguur op de doos. Maar daar is geen vezel of snorhaar van terug te vinden, wat veel zegt over de ethische cultuur binnen de grote voedselketens tegenwoordig.”

Volgens Europese wetgeving kan The Kellogg Company, het moederbedrijf in kwestie, nu gedwongen worden om ofwel haar iconische verpakking aan te passen, ofwel toch een minimum aan tijgerderivaten aan de ingrediënten toe te voegen. Het bedrijf geeft alvast aan steeds haar cliënteel voorop te stellen en ondanks de bedreigde status van het dier in de toekomst “niet op een kat of twee” te zullen kijken.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Landschap schilderen werd ook pas populair toen de natuur op grote schaal vernietigd begon te worden. Leeuwen hebben de wapens van vele koninkrijken alsmede de adel gesierd die niet meer bestaan. Kunstenaars werden her en der getraind in de meest onoverwinnelijke weergaven. Insgelijks is de tijger als symbool van kracht of seksuele potentie straks alleen nog op een postzegel te herkennen of als tattoo.

Een reactie achterlaten