di 16 april 2024

Jong koppel geraakt uitgepraat: ‘Huis kopen en kinderen dan maar’

BRAVE BURGERS – Terwijl talloze stelletjes wereldwijd Valentijn vieren, gaat het duidelijk niet elke relatie voor de wind. Zo trof onze reporter Amélie (23) en Tibo (26) vandaag ietwat uitgeblust op de sofa in hun huurappartement aan. Ze leerden elkaar vier jaar geleden op vakantie kennen en wonen ondertussen al twee jaar samen. Thans lijken de ooit stapelverliefde minnaars echter finaal uitgepraat en schiet er naar eigen zeggen nog maar één ding op: “Zo snel mogelijk ergens een hypotheek afsluiten, een hoop bakstenen op elkaar gooien en als de bliksem beginnen kweken.”

“Begrijp me niet verkeerd”, zucht Tibo. “We zien mekaar doodgraag en zo. Maar op een dag kwam ik terug van het werk, ging naast mijn lief zitten en na amper vijf minuten had geen van ons nog een flauw idee waarover we het konden hebben. In paniek zijn we dan maar naar de IKEA gereden om een nieuw servies en drie paar gordijnen te kopen. Close call, maar dat kunnen we ons natuurlijk niet elke dag permitteren.”

Ook Jean-Yves, financieel adviseur voor de bank waar Tibo en Amélie bij leenden, reageert tevreden: ‘Elke dag zien we jonge, rusteloze koppels dartel en schuldenvrij door de wereld huppelen. Alsof het allemaal niets kost. Maar goed, je doet wat je kan.’

“Geen van ons beide treft hier schuld”, vindt ook Amélie. “We hebben altijd veel plezier samen kunnen maken, maar je kan maar zo vaak op surfvakantie gaan of in de jungle gaan trekken vooraleer ook dat afgezaagd wordt. Gelukkig heb ik een paar goeie vriendinnen die exact hetzelfde hebben meegemaakt. Opeens die stilte. En hun raad zal ik nooit vergeten. Niet twijfelen, samen een berg schulden voor het leven aangaan en vollen bak beginnen werpen. Awel, we hebben sito presto een vruchtbaarheidstest en credit check laten doen en beginnen er meteen aan.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Vooral nu weer actueel. Valentijnsdag is in België en Nederland sinds de jaren 90 een commercieel succes: lingeriewinkels, boekwinkels, enzovoort enzovoort hebben er hun voordeel mee kunnen doen. En daar draait het maar net om: all you need is love.

Een reactie achterlaten