za 15 juni 2024

Dikketruiendag zet aan tot fat-shaming en heet nu ‘aldannieteenmaatjemeeractie’

BINNENPARKING – Voor de 16e keer op rij maakten miljoenen Vlamingen zich vanmorgen op voor Dikketruiendag, een welbekend initiatief dat energiespaarzaamheid, gezonde beweging en klimaatzorg centraal stelt. Dat dachten de talloze enthousiastelingen althans. Volgens onderzoek zou de term echter aanzetten tot verregaande stigmatisering op basis van lichaamsbouw. Na lang lobbywerk slaagden een aantal bekommerde organisaties er in een formele naamsverandering af te dwingen. Wie zich vandaag warm induffelt en in een genereus geproportioneerde outfit de straat op trekt neemt bij dezen deel aan de allereerste Aldannieteenmaatjemeeractie. Er wordt tevreden gereageerd.

“Hoog tijd dat de voorbijgestreefde retoriek rond klimaatbeleid en welzijn eens in een nieuw, non-normatief jasje werd gestoken”, vindt men bij vzw Tismijnfokkinglijf, een zelfverklaarde body-positive hulpgroep die de schadelijke invloed van schoonheidsidealen op zelfbeeld aankaart. “We moeten als maatschappij dringend van dergelijke ongenuanceerde haattaal af. Dik?! Welke kwijlende gatmongool, instagramfascist of omhooggevallen fitnesswijf gebruikt dat soort woorden nu nog? Dit is fucking 2019, trut. Act accordingly of ga in de brousse bananen plukken.”

De nieuwe naam haalde het nipt van inzendingen als ‘pafferigepulldag’ en ‘trekt-eens-een-tent-aan-tournée’.

De Vlaamse regering laat weten opgelucht te zijn een zoveelste bron van publieke verontwaardiging proactief te kunnen ontmijnen. “De nieuwe generatie staat voor de deur en wil concrete maatregelen zien”, aldus minister-president Geert Bourgeois. “In het ergste geval kunnen we Joke Schauvliege nog altijd terughalen om haar vervolgens opnieuw te ontslaan. Dat lijkt voorlopig echter niet noodzakelijk.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten