wo 12 juni 2024

Joke Schauvliege zegt citytrip naar Keulen af: ‘Het kan er ferm donderen, heb ik gehoord’

POLITIEK – Vlaams minister voor Milieu Joke Schauvliege (CD&V) ziet haar geplande familie-uitje naar het pittoreske Keulen in het water vallen, bevestigde de 48-jarige politica enkele uren geleden zelf op Twitter. Naar verluidt gaf “een reeks onheilspellende weerberichten” daarbij de doorslag. “Ik ben nochtans iemand die niet snel wakker ligt van dat soort dingen”, voegde de christendemocrate daaraan toe. “Maar ik hoor dat het daar flink kan donderen en dat maakt mijn kinderen bang. Het zal voor een ander keertje zijn.”

Ook tijdens een live-interview op VTM Nieuws werd het pijnlijk duidelijk hoezeer de anders goedlachse Oost-Vlaamse dringend aan vakantie toe is. ‘Ik ga pleiten voor dingen. In Europa. Iets met vliegtuigen. Het zal keihard werken en zo.’

Schauvliege mocht al meteen op troostende woorden van haar partijbestuur rekenen. “Ook onze beleidsmakers zijn af en toe wel eens aan een change of climate toe”, klinkt het daar. “Het water staat hen aan de lippen en aan constructieve politiek doen is vaak dweilen met de kraan open. Het wordt steeds moeilijker om ergens veilig te kunnen afkoelen. Stel die vakantie dus niet te lang uit, Joke. Voor je het weet, zit je met een meltdown.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Het spijbelen voor het klimaat zegt ook iets over het curriculum. Als je met een diploma van zo’n school komt, kom je er meestal ook je hele leven niet meer vanaf. Vooral toen ze vertelde dat ze Asperger had kreeg de klimaatspijbelaar Greta Thunberg groot applaus.

Een reactie achterlaten