ma 27 mei 2024

Michael Freilich naar N-VA: ‘Alleen Allah had ons kunnen samenbrengen’

STAD – Vrolijke gezichten op de persconferentie van N-VA vandaag, waar ontslagnemend hoofdredacteur van Joods Actueel Michael Freilich werd voorgesteld als nummer vijf op de Antwerpse Kamerlijst. “Dit is een mooie dag voor beide partijen”, triomfeerde de hyperactieve opiniemaker. “Vandaag bewijzen we dat Vlaams-nationalisten en de joodse gemeenschap hand in hand de toekomst tegemoet kunnen gaan. En dat uiteraard dankzij de grote afwezige hier vandaag: moslims. Wie anders had ons vandaag kunnen samenbrengen? Voilà, niemand.”

“De Vlaamsgezinde beweging beseft dat ze het antisemitische luik van haar verleden best ver achter zich laat”, knikt ook partijvoorzitter Bart De Wever tevreden. “Voor dat soort gruwel is bij ons geen plaats. Het systematisch en electoraal uitbuiten van vooroordelen jegens de joodse gemeenschap is niet aan ons besteed. Daar heb je tegenwoordig de islam voor. En wat zondebokken aanduiden betreft, kan je het voor de gemiddelde Vlaming best zo eenvoudig mogelijk houden. Less is more.”

Islamofobie, subtiel of expliciet, blijkt de verbroederende kracht die beide kampen als geen ander tot bij elkaar brengt. Tot spijt van wie het besnijdt.

Jammer genoeg heeft de redactie wederom niet de tijd kunnen nemen bovenstaand artikel langs de ongetwijfeld onpartijdige collega’s van Joods Actueel te laten passeren, maar we kijken zeker uit naar een constructieve tweebladenoplossing.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

Een reactie achterlaten