di 16 april 2024

Skydiver zonder parachute ziet Brexit nog wel goedkomen

BUITENPARKING – De tijd begint nu echt wel weg te tikken voor Britse premier Theresa May, als ze tenminste nog een handelsakkoord uit de brand wil slepen vooraleer het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat. Zo niet, riskeren de Britten een zogenaamde “harde” Brexit met zware economische gevolgen.

Toch is lang niet iedereen daar pessimistisch over. Zo interviewden we Mike (37) uit Leeds, die zich toevallig aan het opmaken was voor een avontuurlijke sprong uit een Cessna vliegtuig vanop 3.000 meter hoogte. En dat zonder parachute, zweefpak of enige andere veiligheidsmaatregelen, een beslissing die hij samen met zijn vrienden democratisch had beslist na een leuk avondje binge-drinken. “Wat ik trouwens van een harde Brexit vind?” lacht hij met één been uit het deurgat. “Allemaal bangmakerij! We moeten dringend eens leren chillen voor we over pietluttigheden als economische welvaart en financiële stabiliteit beginnen zagen.”

“Het is niet omdat je zonder enige duidelijke afspraken of strategische voorbereidingen uit een economische unie stapt waar je als land al bijna een halve eeuw in opereert en mogelijk als enige deftige soevereine staat ter wereld plots zonder voordelige handelsverdragen komt te staan dat dat dan noodzakelijk een probleem moet zijn”, vindt de Brit. “Ik bedoel, straks gaan ze nog beweren dat in- en uitvoertarieven, handelsvolume of arbeidswetten een wezenlijk effect hebben op de koopkracht en welvaart van de gewone man. Yawn (maakt geeuwend gebaar). Zo’n vaart zal het allemaal wel niet lopen. Look, ik ben ooit nog een zomer druiven gaan plukken in Frankrijk. Mij hebben ze over macro-economie geen fluit te leren. Right, als jullie het niet erg vinden, ga ik mijn bak bier verdienen. See you guys on the other side!”

Van Mike is inmiddels geen spoor terug te vinden, al geven zijn vrienden aan trots te zijn dat hij zich niet heeft laten kennen, hoe achterlijk roekeloos zijn plan mogelijk ook was.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten