ma 27 mei 2024

Brave huisvader (48) laat kort na gezinshereniging kroost van half miljoen in de steek

STAD – Het stedelijk centrum voor gezinstherapie en traumabegeleiding in Antwerpen heeft verontrustende berichten ontvangen van een uitzonderlijk groot samengesteld gezin dat mogelijk haar stabiele vaderfiguur dreigt te verliezen, en dat nochtans kort na een moeizame en bitsige gezinshereniging. De man van 48, officieel woonachtig te Deurne, kwam zes jaar geleden aan het hoofd van de reusachtige familie van om en bij het half miljoen te staan, en dat na een pijnlijke vechtscheiding. Nog geen twee weken geleden zwoer de man ook de komende jaren de taak van gezinshoofd op te nemen, al lijkt hij nu dan toch andere horizonten op te zoeken. “Een diepgeworteld maatschappelijk probleem”, vrezen ook gezinstherapeuten gelieerd aan het centrum.

“Duizenden kinderen, voornamelijk uit kwetsbare gezinnen, groeien op zonder een consequent aanwezige vaderfiguur”, klinkt het. “En dat leidt dan weer makkelijker tot misdaad en asociaal gedrag. En toch blijven vele mannen het nest vroegtijdig verlaten voor een nieuwe romance of goedbetaalde job, net terwijl ze vaak publiekelijk hameren op familiewaarden, plichtbewustzijn en verantwoordelijkheidszin. Tja, la gloire passe avant les gosses, zou men ook in het Frans kunnen zeggen. Goed, we volgen de zaak zeker verder op en hopen dat als die vent wel degelijk met de noorderzon verdwijnt, hij op zijn minst eerst een semi-capabele en kindvriendelijke voogd aanduidt.”

‘We zien dat vaders die de befaamde midlife crisis naderen plots aan hun lijn gaan werken en nog allerhande ambities beginnen koesteren. Allemaal prima. Maar als je je gezin zo de rug toekeert en beloftes begint te breken, riskeer je op een dag met lege handen te staan. We hopen dan ook dat deze man weet wat hij doet.’

 

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten