do 23 mei 2024

Roodharigen officieel erkend als bedreigde diersoort

WETENSCHAP – Mocht u het nog niet vernomen hebben, het is vandaag ‘Kiss a Ginger Day’, de dag waarop den roodharige medemens – liefst niet letterlijk – in het zonnetje wordt gezet. Toch gaat het allesbehalve goed met de roodharige bevolking, die wereldwijd slechts 2% bedraagt. Wetenschappers voorspellen al jaren dat onze sproetrijke vrienden onvermijdelijk zullen uitsterven. Om daar alsnog een stokje voor te steken roept het Wereldnatuurfonds vandaag op tot “globale inspanningen ter conservatie van alle personen van uitgesproken rosse aard.”

“We kennen er allemaal wel een paar en zien er af en toe in onze eigen habitat opduiken”, springt ook bioloog Dirk Draulans bij. “En niet alleen als passanten. Sommigen zijn vrienden, collega’s of zelfs geliefden. Het is en blijft dan ook merkwaardig hoe relatief vlot het Venetiaans blonde type, ook wel Homo pharus genoemd, zich nog steeds laat gelden in onze veelzijdige maatschappij, waarin zij toch niet altijd genetisch de beste kaarten hebben. Denk maar aan hun vaak lijkbleke huid en haast lachwekkende kwetsbaarheid voor de zon. Als ze zich al überhaupt blijven voortplanten, maakt de opwarming van de aarde er waarschijnlijk wel komaf mee. Ik weet dan ook niet meteen hoe we hen op lange termijn kunnen ondersteunen. Misschien met elkaar in gecontroleerde klimaatcellen laten paren of embryo’s die het gen dragen en masse in de vriezer proppen. Het kan allemaal.”

‘We staan niet vaak genoeg stil bij de significante bijdrage die ook roodharigen blijven leveren aan de mensheid’, staat in een officiële verklaring van het WWF te lezen. ‘Al dreigen we dat pas te beseffen als het te laat is.’

 

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

  1. Bij roodharigen denken we in de eerste plaats aan vrouwen. Het waren oorspronkelijk Kelten. Alleen in Engeland en Ierland leven ze nog vrij. Dat komt doordat de eilanden een natuurlijke bescherming waren tegen rassenmenging. Door de kanaaltunnel gaat het echter achteruit vanwege het rassenproject van de EU. Met Engeland bedoel ik het hele VK, dus ook Schotland. Ik snap ook niet waarom Schotland juist zo graag in de EU blijft, want in Schotland zitten de meeste.

  2. Er bestaan veel sprookjes over roodharigen. Het klopt echter dat ze gemiddeld langer leven en niet grijs worden; ze zijn ambitieus maar ze hebben sneller pijn. Laten we, in het hier en nu, niet vergeten dat de president van de Verenigde Staten roodharig is. In Amerika zijn ze al niet meer te redden.

Een reactie achterlaten