wo 12 juni 2024

Democraten willen Witte Huis mee achter grensmuur

BUITENPARKING – De gesprekken tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Democraten over de nieuwe grensmuur met Mexico lopen al een tijdje vast, waardoor ook broodnodige financiering van andere overheidsdiensten uitblijft. Inmiddels blijkt de partij van onderhandelaars Nancy Pelosi en Chuck Schumer dan toch bereid tot een compromis: Trump krijgt de nodige vijf miljard op voorwaarde dat de muur doorgetrokken wordt rond diens eigen ambtswoning en de megalomane president er de resterende twee (of zes) jaar belooft achter te blijven.

“We hebben nog steeds grote moeite met de enorme geldverspilling en xenofobe symboliek achter deze grensmuur”, tweet Pelosi, inmiddels weer Voorzitter van het Huis van Afgevaardigden. “Maar als we er nu tot in Washington gewoon een paar duizend kilometer extra bij zetten en de president voor de rest van zijn ambtstermijn braaf aan zijn kant blijft, wint iedereen erbij. Als we dan een paar ziekenhuizen minder kunnen bouwen, so be it.”

Pelosi geniet naar eigen zeggen de volledige steun van haar partij om de veiligheid van de president mee voorop te stellen. ‘Als we daardoor niet meer op zijn smoel moeten kijken, komt dat eens zo goed uit.’

Volgens bronnen binnen het Ministerie van Buitenlandse Zaken zou de Mexicaanse overheid mogelijk toch bereid zijn mee voor de grensmuur te betalen als daarmee ook het Witte Huis achter slot en grendel komt te staan. “¡No mames! Cállate y toma mi pinche dinero“, zou de Mexicaanse president López Obrador achter gesloten deuren hebben gereageerd.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten